Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 1 ч.ч. зелен грах
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2 чушки
• 2 домата
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. препечено брашно
• фиде
• целина
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в олиото ситно нарязаните лук и моркови, прибавяме фасула и граха. Като поомекнат, поръсваме с брашното и заливаме с 4 ч.ч. топла вода. Щом водата заври, прибавяме ситно нарязаните чушки и картофите, нарязани на кубчета. Оставяме супата да ври.
След 15 мин прибавяме последователно настърганите домати, фидето и нарязаната целина. Посоляваме.
Доваряваме супата и застройваме с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...