Кулинарни рецепти » Лучена супа

 Лучена супа
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г лук
• 4 филии сух хляб
• 120 г швейцарско сирене
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1,5 л месен бульон
• дафинов лист
• копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки кръгчета и го задушаваме в маслото до златист цвят. Добавяме брашното и след като порозовее, наливаме бульона. Опитваме на сол и подправяме с черния пипер и дафиновия лист.

Оставяме супата да ври 15 мин и отстраняваме дафиновия лист.

Нарязваме хляба на дребни хапки, запържваме ги и ги изсипваме в супника. Настъргваме върху тях сиренето и заливаме със супата. Захлупваме и изчакваме 5-6 мин да се разтопи сиренето.

Непосредствено преди да сервираме поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало