Продукти: (за 4 порции)
• 500 г лук
• 4 филии сух хляб
• 120 г швейцарско сирене
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1,5 л месен бульон
• дафинов лист
• копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки кръгчета и го задушаваме в маслото до златист цвят. Добавяме брашното и след като порозовее, наливаме бульона. Опитваме на сол и подправяме с черния пипер и дафиновия лист.
Оставяме супата да ври 15 мин и отстраняваме дафиновия лист.
Нарязваме хляба на дребни хапки, запържваме ги и ги изсипваме в супника. Настъргваме върху тях сиренето и заливаме със супата. Захлупваме и изчакваме 5-6 мин да се разтопи сиренето.
Непосредствено преди да сервираме поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...