Кулинарни рецепти » Пиле Festo

 Пиле Festo

Продукти:

• 4 пилешки пържоли от бут
• 300 мл течна сметана
• 3 кисели краставички
• 150 г бекон
• 1 глава лук
• 100 г "Ементал"
• 3-4 с.л. олио
• бял (черен) пипер
• тарос, сол

Начин на приготвяне:

Овкусяваме пържолите със сол, пипер и тарос и ги изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Нарязваме ементала на тънки ивички и го слагаме върху пържолите.

Задушаваме нарязаните лук, кисели краставички и бекон, заливаме със сметаната и подправяме със сол, пипер и малко тарос. Сгъстяваме соса на огъня и заливаме пържолите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало