Кулинарни рецепти » Пълнени домати на фурна

 Пълнени домати на фурна

Продукти: (за 5 порции)

• 10 средно големи домата
• 1 к.ч. олио
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• 150 г сирене
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното в мазнината до златисто и разреждаме с прясното мляко на средно гъст сос.

Разрязваме доматите напречно на половинки и ги издълбаваме.

Нарязваме вътрешността им на ситно и я смесваме с настърганото сирене, ситно нарязаните яйца и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и я прибавяме към соса. Посоляваме и отново разбъркваме.

С така приготвената смес пълним издълбаните домати, които предварително леко сме осолили и сме поръсили с половината от разтопеното масло.

Подреждаме ги в намаслена тавичка, поливиме с останалото масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало