Кулинарни рецепти » Акула на керемида

 Акула на керемида

Продукти:

• 6 котлета от акула
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 3 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 лимон
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги накисваме за 2 часа в прясното мляко. После отцеждаме и ги натриваме с черен пипер и сол. (По желание можем да използваме и други подправки.)

Оставяме да престоят още един час, овалваме ги в брашното и леко ги запържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Покриваме дъното на три керемиди за готвене с нарязаните на парчета лук и домати. Слагаме по малко чесън и разпределяме отгоре рибените котлети. Покриваме с колелца от лимона, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало