Кулинарни рецепти » Риба плакия с вино

 Риба плакия с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 1 ч.ч. олио
• 2 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. брашно
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• половин лимон
• мащерка, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, натриваме я със сол и черен пипер, овалваме я в брашното и я нареждаме в тавичка.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина. Прибавяме 1 обелен и настърган домат, ситно нарязания чесън, черния пипер, дафиновия лист и малко мащерка. Посоляваме и наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода.

Прехвърляме сместа в тавата с рибата. Слагаме върху рибните парчета филийки от домата и лимона, наливаме останалото олио, поръсваме обилно с наситнен магданоз и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало