Продукти: (за 4 порции)
• 500 г сварено рибено филе
• 300 г сварен ориз
• 1 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. В намаслена тавичка нареждаме последователни пластове от ориз и риба.
Приготвяме светла запръжка от брашното и половината масло. Разреждаме с млякото и сваряваме гладък сос.
Прибавяме захарта и доматеното пюре, подправяме с черен пипер и сол и заливаме рибата с този сос. Поръсваме с настъргания кашкавал, слагаме отгоре люспи от останалото масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...