Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 200 г кренвирши
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. сос от печено
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме кренвиршите в малко вода и ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги запържваме в половината от маслото.
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме и изпържваме в останалото масло. Поръсваме ги с черен пипер.
В същата мазнина слагаме много ситно нарязания лук, държим го на огъня при непрекъснато бъркане, докато се позадуши, след което наливаме виното. Варим, докато виното остане наполовина.
Прибавяме нарязаните кренвирши и гъби, както и соса от печено, кипваме сместа и заливаме с така приготвения сос изпържените пилешки порции. Поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...