Кулинарни рецепти » Пържено пиле с кренвирши и гъби

 Пържено пиле с кренвирши и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 200 г кренвирши
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. сос от печено
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кренвиршите в малко вода и ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги запържваме в половината от маслото.

Нарязваме пилето на порции, които посоляваме и изпържваме в останалото масло. Поръсваме ги с черен пипер.

В същата мазнина слагаме много ситно нарязания лук, държим го на огъня при непрекъснато бъркане, докато се позадуши, след което наливаме виното. Варим, докато виното остане наполовина.

Прибавяме нарязаните кренвирши и гъби, както и соса от печено, кипваме сместа и заливаме с така приготвения сос изпържените пилешки порции. Поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало