Продукти:
• 1 кг пилешко филе
• 1 пакетче масло
• 1 голяма кофичка сметана
• 1-2 с. л. прясно мляко
• черен пипер
• вегета,
• соев сос
Начин на приготвяне:
Начукваме внимателно вържолите в краищата, за да се загънат леко по-късно при пърженето. Поръсваме ги с черен пипер, вегета и достатъчно соев сос. Добре е да постоят малко в маринатата, но ако бързаме, можем да ги приготвим веднага.
В по-дълбок тиган с капак или в тенджера разтопяваме маслото и изпържваме пържолите до розово. Нареждаме ги в тигана и ги заливаме със сметаната, която леко сме разредили с прясно мляко. Захлупваме и оставяме ястието да клокне 3-4 минути.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....