Продукти:
• 1 кг пилешко филе
• 1 пакетче масло
• 1 голяма кофичка сметана
• 1-2 с. л. прясно мляко
• черен пипер
• вегета,
• соев сос
Начин на приготвяне:
Начукваме внимателно вържолите в краищата, за да се загънат леко по-късно при пърженето. Поръсваме ги с черен пипер, вегета и достатъчно соев сос. Добре е да постоят малко в маринатата, но ако бързаме, можем да ги приготвим веднага.
В по-дълбок тиган с капак или в тенджера разтопяваме маслото и изпържваме пържолите до розово. Нареждаме ги в тигана и ги заливаме със сметаната, която леко сме разредили с прясно мляко. Захлупваме и оставяме ястието да клокне 3-4 минути.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...