Кулинарни рецепти » Пиле по шандунски

 Пиле по шандунски

Продукти:

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2-3 цели зрънца анасон
• 1 ч.л. смлян анасон
• 1 с.л. джинджифил
• 3 с.л. соев сос
• 1-2 с.л. вино
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Размразяваме, изчистваме и измиваме пилето. Намазваме го от всички страни със смес от малко вино, соев сос и сол. След това го поръсваме с анасон, джинджифил и ситно нарязан лук. На силен огън сгорещяваме олиото в голям тиган.

Щом започне да пуши, запържваме пилето от всички страни до златистокафяво. Отцеждаме го от мазнината и пълним вътрешността му със смес от лука и всички подправки, като оставим малко лук и джинджифил за поръсване.


Слагаме пилето в тенджера под налягане и добавяме сока, отделен при размразяването. Поръсваме лука и джинджифила, затваряме и задушаваме 20 мин. Месото трябва така да омекне, че да започне да се отделя от костите.

Изваждаме внимателно готовото пиле, отцеждаме го от бульона и изваждаме плънката от вътрешността му. После го нарязваме на парчета, които подреждаме върху прясна салата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало