Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 морков
• 2 глави лук
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 парче целина
• 1 к.ч. бяло вино
• сол
За соса:
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме цялото пиле в тенджера заедно с целите морков, магданозен корен, пащърнак и целина, както и разполовените глави лук. Посоляваме и наливаме вода до 2/3 от височината на пилето. Захлупваме и задушаваме 15 мин на силен огън. Наливаме виното и продължаваме да задушаваме на тих огън.
Запържваме брашното за соса в 3 с.л. разтопено масло. Разреждаме с бульона, в който сме задушавали пилето, и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Подправяме с лимоновия сок, останалото разтопено масло, черен пипер и сол на вкус.
Изваждаме пилето от бульона, нарязваме го на порции и го поднасяме, заляно с приготвения сос.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...