Кулинарни рецепти » Пилешко с гъби

 Пилешко с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г бяло пилешко месо
• 40 г краве масло
• 600 г печурки
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото.

Нарязваме месото на хапки, които изпържваме от всички страни в останалото масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязаните гъби. Прибавяме последователно лука и месото. Наливаме сметаната и подправяме с черен пипер и сол.

Захлупваме и задушаваме на тих огън. Малко преди края на готвенето поръсваме с наситнен магданоз, а непосредствено преди да свалим ястието от огъня подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало