Продукти: (за 4 порции)
• 600 г бяло пилешко месо
• 40 г краве масло
• 600 г печурки
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото.
Нарязваме месото на хапки, които изпържваме от всички страни в останалото масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязаните гъби. Прибавяме последователно лука и месото. Наливаме сметаната и подправяме с черен пипер и сол.
Захлупваме и задушаваме на тих огън. Малко преди края на готвенето поръсваме с наситнен магданоз, а непосредствено преди да свалим ястието от огъня подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...