Продукти: (за 8-10 порции)
• 1 голямо пиле
• 1,5 кг пиперки
• 600-700 г домати
• 3-4 глави лук
• 2 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Обираме месото на пилето от костите, посоляваме го и го оставяме да отлежи известно време. Слагаме костите в студена вода, бавно ги кипваме, посоляваме леко и варим 1 час на умерен огън, след което прецеждаме бульона. Изпържваме месото в половината от олиото и го изваждаме.
Изпържваме в същата мазнина ситно нарязания лук и поръсваме с червения пипер. Прибавяме нарязаните домати и задушаваме, докато се поизпари доматения сок. Почистваме пиперките от дръжките и семената, нарязваме ги и ги изпържваме в 2 с.л. олио, след което ги прибавяме към доматите. Нареждаме отгоре изпърженото месо и оставяме ястието да къкри на тих огън.
От брашното и останалото олио правим светла запръжка, която изсипваме в ястието. Накрая посоляваме на вкус, кипваме и отстраняваме от огъня. Прибавяме маслото и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...