Кулинарни рецепти » Пиле в гърне

 Пиле в гърне

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 едро пиле
• 500 г лук
• 3-4 глави чесън
• 3-4 домата
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 дафинови листа
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които нареждаме в пръстен гювеч. Прибавяме нарязания на филийки лук, обелените скилидки чесън, нарязаните домати, червения пипер и дафиновите листа.

Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз. Наливаме зехтина и 2-3 к.ч. гореща вода. Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало