Продукти: (за 4 порции)
• 8 едри червени камби
• 500 г сварен зрял фасул
• 2-3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
• джоджен, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио. Щом поомекне, прибавяме червения пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Сипваме сварения и отцеден фасул, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Отделно изпържваме почистените камби в 2 с.л. олио. Изсипваме половината от фасула в тавичка, а останалия разбъркваме с наситнените магданоз и джоджен.
Пълним камбите с така приготвената смес и ги нареждаме върху фасула в тавичката. Заливаме ястието с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...