Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с орехи

 Пълнени патладжани с орехи

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг патладжани
• 300 г домати
• 2 глави лук
• 150 г орехови ядки
• 150 мл олио
• 250 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме по дължина на патладжаните капаче и ги издълбаваме във форма на лодка. Посоляваме и ги оставяме да престоят 10-15 минути, за да се отцеди горчивия сок.

Задушаваме в част от мазнината до омекване дребно нарязания лук, настърганите домати и издълбаната вътрешност на патладжаните. Прибавяме счуканите орехи, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Посоляваме сместа и с нея напълваме патладжаните.

Покриваме плънката с отрязаните капачета и подреждаме патладжаните в тава, заливаме ги с останалата мазнина и малко гореща вода и печем в умерена фурна. Когато са почти готови, заливаме със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и печем, докато се зачерви заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало