Кулинарни рецепти » Желирана торта с консервиране плодове

 Желирана торта с консервиране плодове

Продукти:

• 2 ч. ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 1 к. ч. захар
• 1 с. л. кисело мляко
• 1 щипка сол

За сиропа:

• 1 к. ч. захар
• 1 к. ч. вода

За крема:

• 1 компот от твърди плодове
• 2 ч. л. желатин

За поръсване:

• нарязани орехови ядки
• стафиди

Начин на приготвяне:

Омесваме гладко тесто от продуктите за блата и го оставяме да престои в хладилника 1-2 часа. Разстиламе тестото в тортена форма, като оформяме подложка с ръбче по височината на тавата.

Надупчваме на 3-4 место тестото. Печем в умерена фурна до бледо розово. Изваждаме опечения блат и го поставяме в голям поднос. Напояваме го обилно с гъстия захарен сироп. Поръсваме отгоре орехите и стафидите и нареждаме отцедените и нарязани плодове от компота.

Затопляме прецедения сок от компота, прибавяме предварително накиснатия до набъбване желатин и разбъркваме добре. Охлаждаме сока, докато желира леко, и заливаме с него тортата. Оставяме я да престои 2 часа в хладилник, след което я гарнираме по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало