Продукти:
• 1 компот
• 1/2 ч.ч. захар
• половин пакетче краве масло
• 5 яйца
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопяваме захарта на светъл карамел в тава или тортена форма. Оставяме леко да се втвърди и отгоре разстиламе, предварително размекнатото масло.
Когато маслото се стегне, върху него редим отцедените плодове от компота. Отгоре заливаме със смес от яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията.
Печем в умерена фурна и след като тортата се отвърне я заливаме със сока от компота. Отгоре намазваме тортата с разбитата с пудрата захар сметана. Гарнираме по желание.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...