Продукти:
• 400 г орехови ядки (лешници)
• 50 г натурален шоколад
• 1 ванилия
• 1 лимон
• 50 г нишесте
• 10 яйца
• 30 г захар
• 200 г конфитюр от боровинки или малини
• 500 г отцедено кисело мляко
• 50 г пудра захар
• 25 г нарязани захаросани смокини
• шоколадови бонбони във форма на сърце
Начин на приготвяне:
Изпичаме леко ореховите ядки, смиламе ги, смесваме ги с настъргания шоколад, кората от лимона, ванилията и нишестето. Отделяме жълтъците и ги разбиваме на крем заедно със захарта. Внимателно съединаваме с разбитите на сняг белтъци. Прибавяме сместа от орехи и нишесте, разбъркваме и изсипваме сместа във форма за торта, която предварително сме покрили с алуминиево фолио.
Изпичаме блата в умерена фурна. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две части. Слепваме двата блата с конфитюра, а отгоре и отстрани намазваме с разбитото кисело мляко. Оформяме по периферията на тортата ръбче от ситно нарязани смокини и украсяваме с бонбони във формата на сърце.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...