Кулинарни рецепти » Болярски сарми

 Болярски сарми

Продукти:

• 1 голяма кисела зелка
• 500 г пилешко месо
• 500 г свинсо месо
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите листа на зелката и нарязваме на ситно останалата част. Нарязваме свинското и пилешкото месо на по 10 тънки филенца. Леко начукваме филенцата и ги натриваме със сол и черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато стане стъклен, прибавяме ориза и също го запържваме.

Разстиламе зелевите листа на плота и върху всяко листо слагаме по едно пилешко филенце. Отгоре сипваме по 1 с.л. ориз и покриваме със свинско филенце. Завиваме стегнати сарми.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън около 1 час, като от време на време доливаме по малко гореща вода.

Заливаме готовите сарми с разтопеното масло, което сме оцветили с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало