Кулинарни рецепти » Месни грахчета

 Месни грахчета

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешко месо
• 2 чушки
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. масло
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, черен пипер, кимион
• 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Смиламе месото заедно с чесъна и чушките, добавяме кимиона, черния и червения пипер, солта.

Размесваме каймата добре и оставяме в керамичен или порцеланов съд за 1 час на хладно място. След това прехвърляме в дълбок тиган, намазан с масло, и пържим докато водата се изпари като бъркаме непрекъснато.

Запърженото месо заливаме с доматеното пюре, размито в малко вода (около 1 ч. ч.) и задушаваме на умерен огън 20-25 мин. Нашите месни “грахчета” поднасяме с картофено пюре.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало