Продукти: (за 5 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1 белтък
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, почистваме от сухожилията, смиламе два пъти на машина с решетка с диаметър 5 мм и посоляваме. Прибавяме белтъка и полусварения ориз, част от маслото и черния пипер. Омесваме всичко много добре. Оформяме малки кюфтенца, които оставяме да отлежат около половин час.
Запържваме до златисто дребно нарязания лук, добавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и червения пипер. Разреждаме сместа с малко вода, посоляваме и щом кипне, прибавяме оваляните в брашно кюфтенца. Като кипне отново, оставяме ястието да ври на слаб огън до пълното му сваряване. Не бъркаме, а при нужда разклащаме тенджерата.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...