Кулинарни рецепти » Свински ребърца в зелеви листа

 Свински ребърца в зелеви листа

Продукти:

• 750 г свински ребърца
• 1 с. л. свинска мас
• 1 пълна с. л. доматено пюре
• 1 глава кромид лук
• 1 бяла зелка
• 2-3 ч. л. брашно
• 50 г сланина
• 500 мл пилешки бульон
• млян червен пипер
• млян черен пипер
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ребрата така, че за всяка порция да има две кокалчета. Подправяме със сол и черен пипер, запържваме в сгорещена мас. След това всяко парченце намазваме с доматено пюре, посипваме с предварително запържен лук.

Зелката разделяме на листа, които сваряваме в подсолена и подкиселена с оцет вода, за да омекнат. Слагаме парчетата ребърца върху зелевите листа и завиваме като сармички. Нареждаме в подходящ съд, заливаме с бульона и задушаваме на умерен огън.

Малко преди сармите да са готови, запържваме сланината заедно с брашното. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и прибавяме към ястието.

Поднасяме заедно със соса, в който са се задушавали ребърцата, а отгоре поръсваме с наситнен копър.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало