Продукти: (за 4 порции)
• 100 г бекон
• 3 глави лук
• 4 с.л. олио
• 500 г свинска кайма
• 500 г кисело зеле
• 4 скилидки чесън
• 300 мл телешки бульон от кубче
• 1 дафинов лист
• 5 зърна хвойна
• 1/3 ч.л. кимион
• 1-2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и чесъна. Отцеждаме киселото зеле от сока. Две глави лук нарязваме на ситно, а бекона - на кубчета.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме бекона до златисто. Прибавяме каймата, разбъркваме и пържим, докато сместа стане сипкава. Прибавяме нарязания лук, разбъркваме и пържим 10 минути на умерен огън. Заливаме с горещия бульон.
Нарязваме зелето и го сипваме при каймата. Добавяме чесъна, нарязан на ситно, дафиновия лист, хвойната, кимиона и доматеното пюре. Поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус. Разбъркваме и варим на тих огън 35 минути.
Останалата глава лук нарязваме на тънки ивички и поръсваме с тях ястието. Накрая го украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...