Продукти: (за 4 порции)
• 100 г бекон
• 3 глави лук
• 4 с.л. олио
• 500 г свинска кайма
• 500 г кисело зеле
• 4 скилидки чесън
• 300 мл телешки бульон от кубче
• 1 дафинов лист
• 5 зърна хвойна
• 1/3 ч.л. кимион
• 1-2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и чесъна. Отцеждаме киселото зеле от сока. Две глави лук нарязваме на ситно, а бекона - на кубчета.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме бекона до златисто. Прибавяме каймата, разбъркваме и пържим, докато сместа стане сипкава. Прибавяме нарязания лук, разбъркваме и пържим 10 минути на умерен огън. Заливаме с горещия бульон.
Нарязваме зелето и го сипваме при каймата. Добавяме чесъна, нарязан на ситно, дафиновия лист, хвойната, кимиона и доматеното пюре. Поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус. Разбъркваме и варим на тих огън 35 минути.
Останалата глава лук нарязваме на тънки ивички и поръсваме с тях ястието. Накрая го украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...