Кулинарни рецепти » Желирана торта с ягоди

 Желирана торта с ягоди

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• настъргана кора на половин лимон
• 250 г брашно
• 1/2 ч. л. бакпулвер
• 2 ч. ч. измити и отцедени ягоди

За сиропа:

• 1 к.ч. кристална захар
• 1 с.л. желатин

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар и лимоновата кора. Прибавяме последователно разбитото яйце и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, което разстиламе в намаслена и набрашнена тортена форма.

Набождаме тестото на няколко места с вилица и печем в умерено загрята фурна до златисто оцветяване. Оставяме блата да изстине без да го вадим от формата и след това нареждаме върху него подсушените ягоди.

Разтваряме захарта за сиропа в 1 к.ч. вода и кипваме на огъня. После отстраняваме от огъня и прибавяме желатина, който предварително сме накиснали в 1 к.ч. студена вода. Бъркаме, докато желатина се разтвори напълно. Изчакваме сиропа да се поохлади и заливаме тортата.

Оставяме тортата в хладилника, за да желира. Можем да гарнираме с разбита с пудра захар сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало