Продукти:
• 250 г брашно
• 100 г маргарин
• 30 г хлебна мая
• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 250 г шунка
• 250 г сметана
• 100 г кашкавал
• 50 г краве масло
• 1 жълтък
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от брашното, маята, маргарина, малко вода и 1 ч.л. сол. Оставяме го да втаса.
През това време задушаваме в разтопеното масло ситно нарязания праз. Щом поомекне, сваляме от огъня, изчакваме да поизстине и прибавяме сметаната, ситно нарязаната шунка и настъргания кашкавал. Подправяме на вкус с индийско орехче, черен пипер и сол.
Разделяме тестото на две и разстиламе едната половина в намаслена тавичка, като разтегляме краищата върху стените на тавата. Разпределяме отгоре приготвената плънка и покриваме с останалото тесто.
Защипваме краищата на двете кори, за да не изтича плънката. Намазваме отгоре с жълтъка и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....