Продукти:
• 5 картофа
• 1 глава червен лук
• по 1 к.ч. грах и царевица от консерва
• 2 яйца
• 5 стръка магданоз
• 2 стръка копър
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета, объркваме ги с царевицата, граха и наситнения лук.
Смесваме лимоновия сок с олиото и поливаме отгоре. Поръсваме сол, наситнен копър и малко черен пипер.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...