Продукти:
• 500 г червено зеле
• 2 скилидки чесън
• 2-3 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• няколко листа целина
• 4-5 с.л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички. Посоляваме и оставяме да престои 1-2 ч.
Кипваме 1 л вода, в която сме пуснали обеления чесън, черния пипер и дафиновия лист. Заливаме с нея зелето.
След 10 мин отцеждаме, подправяме с олиото, оцет и сол и оставяме да престои още 1-2 ч.
Поднасяме зелето, поръсено със ситно нарязана целина.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...