Продукти:
• 500 г червено зеле
• 2 скилидки чесън
• 2-3 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• няколко листа целина
• 4-5 с.л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички. Посоляваме и оставяме да престои 1-2 ч.
Кипваме 1 л вода, в която сме пуснали обеления чесън, черния пипер и дафиновия лист. Заливаме с нея зелето.
След 10 мин отцеждаме, подправяме с олиото, оцет и сол и оставяме да престои още 1-2 ч.
Поднасяме зелето, поръсено със ситно нарязана целина.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...