Продукти: (за 4 порции)
• 8-12 листа от кисела зелка
• 2 ч.ч. булгур
• 500 г свинско месо
• 1 к.ч. мас
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме булгура в разтопената мас. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаното месо и леко го позапържваме. После поръсваме червения пипер, разбъркваме и разпределяме сместа върху зелевите листа.
Завиваме сармички, които нареждаме в подходяща тенджера. Наливаме зелев сок и вода, така че течността да покрие продуктите. Затискаме с чиния и варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...