Кулинарни рецепти » Каурма

 Каурма
(Грузия)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг овче месо от гърдите
• 50 г говежда лой
• 500 г лук
• 300 г домати
• 1-2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. оцет
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме месото на дребни парчета. Запържваме го в мазнината до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук и топла вода и оставяме да ври на умерена температура, докато месото омекне.

Добавяме обелените и настъргани домати и оставяме още 10 мин да ври. Ако е необходимо, доливаме топла вода. Подправяме със счукания чесън, черния пипер и ситно нарязаните магданоз и копър.

Доваряваме на умерена температура още 5 мин, изключваме котлона и оставяме ястието да къкри 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало