Кулинарни рецепти » Тракийски есенен гювеч

 Тракийски есенен гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 5-6 моркова
• 5-6 зелени камби
• 2 корена пащърнак
• 2 глави лук
• 200 г карфиол
• 200 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на хапки. Нарязваме лука на филийки, камбите – на ивички, морковите - на колелца, а пащърнака – на кубчета. Бланшираме фасула. Накъсваме карфиола на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета.

Задушаваме месото в мазнината заедно с лука и морковите. Последователно прибавяме камбите, карфиола, зеления фасул и пащърнака. Когато зеленчуците поомекнат, поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, наливаме 1 ч.ч. топла вода и разбъркваме.

Покриваме гювеча с доматите, поръсваме ситно нарязания магданоз и оставяме ястието да къкри на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало