Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 5-6 моркова
• 5-6 зелени камби
• 2 корена пащърнак
• 2 глави лук
• 200 г карфиол
• 200 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на хапки. Нарязваме лука на филийки, камбите – на ивички, морковите - на колелца, а пащърнака – на кубчета. Бланшираме фасула. Накъсваме карфиола на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета.
Задушаваме месото в мазнината заедно с лука и морковите. Последователно прибавяме камбите, карфиола, зеления фасул и пащърнака. Когато зеленчуците поомекнат, поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, наливаме 1 ч.ч. топла вода и разбъркваме.
Покриваме гювеча с доматите, поръсваме ситно нарязания магданоз и оставяме ястието да къкри на тих огън.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...