Продукти: (за 6 порции)
• 800 г говеждо месо
• 300 г свинска кайма
• 2 глави лук
• 3 скилитки чесън
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на 6 парчета, които начукваме на тънки филийки. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме едната глава на ситно и я запържваме в сгорещена мазнина. Прибавяме каймата, счукания чесън, черен пипер и сол. Позапържваме плънката и я разпределяме върху филийките месо. Навиваме ги на руло и ги завързваме с дебел конец.
Разтопяваме маслото в отворена тенджера под налягане и задушаваме в него руладините заедно с втората глава лук, разрязана на 6 части.
Доливаме 1 к.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме руладините 15 мин.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...