Продукти: (за 4 порции)
• 4 краставици
• 200 г кайма
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1-2 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1-2 с.л. доматено пюре
• лимонов сок
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме плънка от каймата, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязаните лук и яйца, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Обелваме краставиците, разрязваме ги надлъжно на две и ги издълбаваме. Напълваме едната половинка на краставицата и я захлупваме с другата. Завързваме ги с бял конец и ги нареждаме в намаслен огнеупорен съд.
Разбиваме киселото мляко с доматеното пюре и заливаме краставиците с така приготвения сос. Поръсваме с лимонов сок, захлупваме и задушаваме 20 мин на умерен огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...