Кулинарни рецепти » Свинско в гърне

 Свинско в гърне

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800-900 г свинско месо
• 3-4 глави лук
• 100 г краве масло
• 1 люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в глинено гърне заедно с маслото и 1-2 к.ч. вода.

Загряваме и прибавяме ситно нарязания лук, лютата чушка, зърната черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Доливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме гърнето и го слагаме на слаб огън. Задушаваме, докато месото омекне напълно. Поднасяме ястието топло, поръсено с препърженото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало