Кулинарни рецепти » Свинско в гърне

 Свинско в гърне

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800-900 г свинско месо
• 3-4 глави лук
• 100 г краве масло
• 1 люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в глинено гърне заедно с маслото и 1-2 к.ч. вода.

Загряваме и прибавяме ситно нарязания лук, лютата чушка, зърната черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Доливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме гърнето и го слагаме на слаб огън. Задушаваме, докато месото омекне напълно. Поднасяме ястието топло, поръсено с препърженото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало