Кулинарни рецепти » Патладжани с плънка от аншоа

 Патладжани с плънка от аншоа

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг патладжани
• 120 мл олио
• 200 г аншоа
• 300 г домати
• 150 г кашкавал
• 1 глава чесън
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина патладжани, разрязваме ги по дължина на две половинки и ги издълбаваме. Посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да се отцеди горчивия сок.

Нарязваме издълбаната вътрешност на дребно и я задушаваме в част от олиото. Щом поомекне прибавяме доматите, нарязани на кръгчета, нарязаната риба, нарязания на филийки чесън, дребно нарязания магданоз, червен и черен пипер. Посоляваме сместа и с нея напълваме издълбаните патладжани.

Нареждаме патладжаните в тава, заливаме с останалото олио и малко гореща вода и печем в умерена фурна. Преди да извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало