Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от костур
• 80 г краве масло
• 150 г ориз
• 300 г домати
• 2 глави лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парченца, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Изпържваме в част от маслото ситно нарязания лук.
Сваряваме ориза в подсолена вода, прецеждаме го и разстиламе половината в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме парченца риба, върху рибата разстиламе лука, а върху тях нареждаме нарязаните на кръгчета домати.
Покриваме с останалия ориз, слагаме тук там парченца масло и печем под похлупак, докато оризът омекне.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...