Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 1 връзка копър
• 2-3 скилидки чесън
• половин лимон
• 1 връзка магданоз
• 1 кофичка кисело мляко
• 100 мл олио
• сол
За плънката:
• 200 г кьопоолу
• 100 г маслини
Начин на приготвяне:
Почистените и измити тиквички нарязваме на по-дебели шайби, издълбаваме ги и ги пълним със смес от кьопоолу и нарязаните маслини.
Редим ги в тавичка с малко мазнина и вода и запичаме на фурна до готовност. Поднасяме със сос от киселото мляко, лимона, чесъна, копъра и магданоза.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...