Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 1 връзка копър
• 2-3 скилидки чесън
• половин лимон
• 1 връзка магданоз
• 1 кофичка кисело мляко
• 100 мл олио
• сол
За плънката:
• 200 г кьопоолу
• 100 г маслини
Начин на приготвяне:
Почистените и измити тиквички нарязваме на по-дебели шайби, издълбаваме ги и ги пълним със смес от кьопоолу и нарязаните маслини.
Редим ги в тавичка с малко мазнина и вода и запичаме на фурна до готовност. Поднасяме със сос от киселото мляко, лимона, чесъна, копъра и магданоза.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...