Кулинарни рецепти » Пълнени гъби със спанак

 Пълнени гъби със спанак

Продукти: (за 3 порции)

• 12 едри печурки
• 1 лъжица лимонов сок
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 домата
• 350 г спанак
• 50 г настърган кашкавал
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. месен бульон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно.

Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре.

Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио до стъклено.

Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и с лучената смес.

Пълним с връх гъбите с плънката.Поръсваме ги с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка.

Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята фурна до 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало