Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг спанак
• 3-4 стръка пресен лук /или 1 глава стар/
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака и го слагаме в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус. Задушаваме на умерен огън. Когато водата се изпари, изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Запържваме брашното в останалото олио, разреждаме с млякото и оставяме на огъня да възври. Сваляме от огъня и застройваме с разбитите яйца. Заливаме спанака със запръжката и запичаме в умерено силна фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...