Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг спанак
• 3-4 стръка пресен лук /или 1 глава стар/
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака и го слагаме в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус. Задушаваме на умерен огън. Когато водата се изпари, изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Запържваме брашното в останалото олио, разреждаме с млякото и оставяме на огъня да възври. Сваляме от огъня и застройваме с разбитите яйца. Заливаме спанака със запръжката и запичаме в умерено силна фурна.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...