Кулинарни рецепти » Чеснов сос от Южна Франция

 Чеснов сос от Южна Франция

Продукти:

• 5 скилидки чесън
• 1 жълтък
• 250 мл олио
• 1 щипка сол
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

Обелените скилидки чесън стриваме добре. Капка по капка прибавяме жълтъка и олиото. Бъркаме до получаване на гладка смес.

Подправяме със сол и лимонов сок, като прибавяме малко студена вода. Сосът трябва да бъде гъст като майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало