Кулинарни рецепти » Чеснов сос от Южна Франция

 Чеснов сос от Южна Франция

Продукти:

• 5 скилидки чесън
• 1 жълтък
• 250 мл олио
• 1 щипка сол
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

Обелените скилидки чесън стриваме добре. Капка по капка прибавяме жълтъка и олиото. Бъркаме до получаване на гладка смес.

Подправяме със сол и лимонов сок, като прибавяме малко студена вода. Сосът трябва да бъде гъст като майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало