Продукти:
• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 буркана белени стелиризирани домати
• 500 г телешка кайма
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер
• кашкавал или сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме чесъна, лука, морковите и целината много ситно и ги задушаваме в 1 к.ч. олио, докато останат на мазнина. Прибавяме доматеното пюре и ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Запържваме каймата в останалото олио, прибавяме задушения зеленчук, доматите и соса от консервите. Варим 2 часа на слаб огън, като от време на време разбъркваме.
При поднасяне на сварените макарони заливаме всяка порция с 2-3 с.л. от този сос и наръсваме с настърган кашкавал или сирене.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...