Кулинарни рецепти » Кашкавален сос

 Кашкавален сос

Продукти:

• 5 сурови жълтъка
• 4 к.ч. олио
• сокът от 1/2 лимон
• 100 г пармезан
• много ситно нарязан и без никаква влага магданоз
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Пасираме жълтъците. Наливаме капка по капка олиото и бъркаме в една посока, докато се сгъсти. Прибавяме лимоновия сок и настъргания пармезан. Бием още 5 мин и подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало