Кулинарни рецепти » Кашкавален сос

 Кашкавален сос

Продукти:

• 5 сурови жълтъка
• 4 к.ч. олио
• сокът от 1/2 лимон
• 100 г пармезан
• много ситно нарязан и без никаква влага магданоз
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Пасираме жълтъците. Наливаме капка по капка олиото и бъркаме в една посока, докато се сгъсти. Прибавяме лимоновия сок и настъргания пармезан. Бием още 5 мин и подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало