Продукти:
• 4 червени пиперки
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 кофичка сметана
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките, обелваме ги и ги смиламе на пюре. Прибавяме виното, разтопеното масло, сметаната, черен пипер и сол на вкус и разбъркваме много добре.
Поднасяме соса с печени или пържени свински пържоли.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...