Продукти:
• 2 с.л. зехтин (студено пресован)
• 1 с.л. едро нарязан чесън
• 1 с.л. ситно нарязани пресни листа от босилек
• 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
• 1 ч.л. нарязани листа от пресен риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в голям тиган и запържваме нарязания чесън до златисто, но внимаваме да не потъмнее.
После изваждаме чесъна и прибавяме нарязаните листни подправки. Разбъркваме, отстраняваме от огъня и поръсваме със сол и прясно смлян черен пипер.
Изсипваме сварените и отцедени макарони в готовия сос и разбъркваме. Сосът е идеален за спагети и лингуини.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...