Кулинарни рецепти » Чеснов сос

 Чеснов сос

Продукти:

• 130 г чесън
• 2 ч.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна заедно със солта. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото - в началото капка по капка, а след това на тънка струйка. Продължаваме да разбиваме, докато чесънът поеме цялото количество мазнина. Накрая подправяме с оцета.

Използваме соса за заливка на зеленчукови салати, особено на печени или мариновани люти чушки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало