Продукти:
• 2-3 връзки киселец
• 1 глава лук
• 1 бучка краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 жълтък
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
• прясно мляко или вода за разреждане
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука, овалваме го в брашното и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно скълцания киселец, разреждаме с млякото и варим до сгъстяване на умерен огън.
Подправяме готовия сос с жълтъка, маслото, червения пипер и сол на вкус. Поднасяме го горещ към печени или варени бели меса.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...