Кулинарни рецепти » Ябълкова майонеза с хрян

 Ябълкова майонеза с хрян

Продукти:

• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. ситно настърган хрян
• 1 ябълка
• 2 с.л. кисело мляко
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълката, настъргваме я на ситно ренде и я смесваме с майонезата. Прибавяме настъргания хрян и киселото мляко, посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.

Така приготвената майонеза е подходящ сос за варена и топло пушена риба, за варено бяло месо и колбаси.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало