Продукти:
• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. ситно настърган хрян
• 1 ябълка
• 2 с.л. кисело мляко
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълката, настъргваме я на ситно ренде и я смесваме с майонезата. Прибавяме настъргания хрян и киселото мляко, посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Така приготвената майонеза е подходящ сос за варена и топло пушена риба, за варено бяло месо и колбаси.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...