Продукти:
• 1 ч.ч. пюре от праскови
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 пресен белтък
• 2 пакетчета обикновени бисквити
• сладко от вишни
Начин на приготвяне:
Разбиваме в дълбока купа прасковеното пюре, захарта и белтъците.
Подреждаме бисквитите в тавичка на редове като всеки ред намазваме с прасковената смес. Завършваме с плънка и отгоре украсяваме със сладко от вишни.
Оставяме сладкиша да престои 10 часа и го поднасяме нарязан на квадрати.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...