Продукти:
• 5 ябълки
• 6 кайсии
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 50 г краве масло
• амонячна сода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното, предварително пресято със содата.
Намазваме с маслото дъното на тава, в която разстиламе измитите, обелени и нарязани на кубчета ябълки и кайсии и изсипваме яйчната смес върху тях.
Печем сладкиша в умерена фурна до зачервяване. Изчакваме го да изстине и го обръщаме в тортена чиния. Обилно поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...