Продукти:
• 1 пакет бутер тесто
• 1 кг кайсии
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 с.л. прясно мляко
• масло за формата
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта.
Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазана с масло форма за торти. Разпределяме отгоре кайсиите /без сока който са пуснали/ и поръсваме с останалата захар. Покриваме с втората половина от тестото, като съединяваме краищата на двата пласта. Отгоре намазваме сладкиша с подсладеното мляко.
Печем в силна фурна. Изваждаме готовия пай от формата и сервираме поръсен с пудра захар.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...